Czomba Sándor: Minden segítséget megadunk a Posta létszámleépítésében érintett dolgozóinak

Magyar Posta, logó, tábla, posta, ügyintézés, küldemény, csomag, feladás, átvétel
Budapest, Hungary - 2 September 2022: Logo of Hungarian Post (Magyar Posta)
Vágólapra másolva!
A Magyar Posta Zrt. az elhúzódó háború és a szankciók okozta nehéz gazdasági helyzet miatt 1200 főt érintő leépítésről határozott. A Társaság felhívta a figyelmet, hogy a szolgáltatási színvonal nem fog csökkenni, a létszám racionalizálását részben az elmúlt évek hatékonyságjavító fejlesztései teszik lehetővé.
Vágólapra másolva!

A Gazdaságfejlesztési Minisztériumon belül működő foglalkoztatáspolitikai államtitkárság felvette a kapcsolatot a Magyar Posta Zrt.-vel, és folyamatosan nyomon követi az eseményeket.

A Magyar Posta logója Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Marc Bruxelle/Shutterstock. No use without permission./Marc Bruxelle

Az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedése érdekében az államtitkárság minden lehetőséget megvizsgál, tájékoztatással és szükség esetén képzési programokkal segíti a dolgozókat.

Prioritás, hogy az elbocsátás előtt álló dolgozók lehetőleg egy napot se töltsenek munka nélkül, vagyis a munkából-munkába elv érvényesüljön esetükben is.

Magyarországon történelmi csúcsokat dönget a foglalkoztatottság, az üres álláshelyek száma
megközelíti a 70 ezret, az álláskeresők száma pedig rekordalacsony szinten van, így jó esély
mutatkozik arra, hogy a dolgozók hamar új álláshoz juthatnak - áll Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár közleményében.